fbpx
4.7/5

Zorgkamer ontruimen

4.8/5
- Beoordeeld met een 9,8/10
Zorgkamer ontruimen

Over deze dienst

Onze ontruimers staan voor u klaar

Een zorgkamer ontruimen is een lastig project. Het zijn lastige situaties met een dubbele belasting. De tijdsdruk en de emotionele druk maken het een lastige klus. De praktische uitvoering van de klus vraagt veel tijd en energie, precies datgene wat u liever aan andere zaken besteed. Met onze service wordt u volledig ontzorgd in deze situatie. Zo kunt u uw tijd en energie stoppen in de dingen die echt belangrijk zijn. Een zorgkamer ontruimen betekent voor ons een geheel lege kamer en volledige ontzorging. Daarnaast bieden wij extra diensten om de woning weer gereed te maken voor de oplevering.

De ontruiming is een proces waar diverse kleine haken en ogen aan zitten. De grootste factor voor het project is het verzorgingshuis waar de kamer zich in bevind. Het ontruimen van de zorgkamer is een praktische klus die toch zorgvuldig moet gebeuren. Dit komt door de omgeving van de kamer en regels binnen het verzorgingshuis.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier (Woningontruiming pagina)
Onze klantbeloften
Direct contact

Voor meer informatie kunt u ons ook bereiken op: 033-2035009 of e-mail naar info@ontruimt.nl.

Oplevergarantie
Oplevergarantie bij de ontruiming

Reviews van onze klanten

Overzichtelijke aanpak

Een zorgkamer ontruimen, hoeveel tijd heeft u?

Een zorgkamer ontruimen heeft vaak veel haast. Een verzorgingshuis heeft vaak te maken met lange wachttijden en daarom staat er veel druk op het opleveren van de kamer. Verzorgingshuizen geven daar, zeker in het geval van overlijden, erg weinig tijd voor. De oplevering moet namelijk vaak binnen 7 dagen gebeuren. Dit is een erg kort tijdsbestek als u zelf nog bezig bent met de andere belangrijke zaken zoals uitvaart, afwikkeling van nalatenschap en meer.

Het verzorgingshuis wilt de kamer zo kort mogelijk leeg laten staan. Er zit dan ook vaak spoed bij een zorgkamer ontruimen. Door de wachtlijsten krijgen instellingen vaak een vergoeding als de kamer maximaal 13 dagen leeg staat na overlijden. Het verzorgingshuis legt daarom veel druk op de snelle oplevering van de kamer door de nabestaanden. Een termijn van 7 dagen, zoals hiervoor benoemd, wordt als redelijk gezien maar het kan zijn dat een verzorgingshuis u een kortere termijn geeft.

Wij begrijpen heel goed dat er binnen die tijd al zo veel zaken geregeld moeten worden waar uw aandacht en energie beter in gestopt kan worden. Wij kunnen u volledig ontzorgen en de zorgkamer ontruimen binnen de gestelde termijn van het verzorgingshuis. Zo heeft u daar geen omkijken meer naar. Moeten er een aantal spullen uit de kamer verhuist worden naar een opslag of andere locatie? Ook daar kunnen wij u bij helpen.

Handige tips voor het leeghalen van een zorgkamer

Hieronder geven wij u graag een aantal tips om, in lijn met de tijdsdruk die er op de uitvoering zit, het traject zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. De ontruiming moet efficiënt en snel gebeuren, met de tips hieronder kunt u de opdracht eenvoudig aan een ontruimingsbedrijf uitbesteden. Onze tips:

  • Vraag om de voorschriften en regels bij het verzorgingstehuis. Vraag direct hoeveel dagen u heeft om de ontruiming uit te voeren. Er bestaat ook een grote kans dat er sprake moet zijn van rust in het tehuis binnen voorgeschreven tijden. Daarnaast is ook belangrijk om na te vragen hoe u de kamer op moet leveren.
  • Er zit vaak veel emotionele lading op de situaties. Pak dit dan ook niet zomaar alleen op. Vraag andere familieleden, vrienden of kennissen om u bij te staan als u dat prettig vindt.
  • Heeft u over bepaalde zaken nog geen keuze kunnen maken? Tijdelijk opslaan kan dan een goede optie zijn. Wij kunnen u ook helpen met dit transport.
  • In lijn met de eerste tip willen wij u ook adviseren om verder te kijken in de voorschriften. Mogelijk moet u kleine herstelwerkzaamheden in de kamer uitvoeren of de kamer schoonmaken voor oplevering. Vraag dit ook zeker na bij het verzorgingstehuis. Wij kunnen u ook hierbij volledig ontzorgen.

Of bel 033-2035009

Overzichtelijk

Een zorgkamer ontruimen, wat kost het?

De prijs voor het ontruimen van een zorgkamer wordt door diverse factoren beïnvloed. De factoren die een rol spelen zetten wij hieronder voor u uiteen. Wilt u een exacte prijsindicatie? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Dit kan zonder het inplannen van een fysieke afspraak voor een bezichtiging! De volgende factoren hebben invloed op het totale kostenplaatje voor een ontruiming. Inventariseer deze factoren voor de beste indicatie:

  • De grootte en bereikbaarheid van de zorgkamer. Dit is een belangrijke factor die invloed heeft op de prijs. Des te groter de kamer, des te hoger de kosten om de zorgkamer te ontruimen. De kans is dan namelijk groot dat er meer spullen in de kamer staan, er meer herstelwerkzaamheden plaats moeten vinden en de eventuele schoonmaak langer duurt. De bereikbaarheid van de kamer is relevant omdat de ontruiming langer duurt als de kamer slecht bereikbaar is. Het kan zelfs zo zijn dat er dan ook extra materiaal zoals een verhuislift nodig is voor het uitvoeren van de opdracht.
  • De volgende factor is de hoeveelheid spullen. Zoals hiervoor beschreven hangt dit vaak samen met de grote van de kamer. Inventariseer dit daarom goed (denk aan de tips) om goed inzichtelijk te krijgen welke spullen wel en niet ontruimt moeten worden.
  • De laatste factor zijn de extra werkzaamheden. Het kan zo zijn dat er een vloer verwijdert moet worden, gaten in de muur gedicht moeten worden en de kamer schoongemaakt moet worden. Inventariseer dit daarom goed bij de verzorgingstehuis zodat u daar op kan anticiperen.

Op basis van de genoemde factoren kunnen wij u dus geen exacte prijs geven omdat geen enkele opdracht hetzelfde is. Wel hebben kunnen wij u een prijsindicatie geven in onderstaande afbeelding. Afhankelijk van de bovenstaande factoren zal de prijs meer bij de linker of rechter pijl liggen.

Kosten zorgkamer ontruimen

* De gemiddelde prijzen van een zorgkamer ontruimen.

Hoe Ontruimt.nl uw zorgkamer kan ontruimen

Wij bieden u een vrijblijvende totaalofferte. Dit betekent dat wij niet werken met narekeningen en de afvalstortkosten meenemen in de offerte. Vallen deze dan hoger uit? Dan ontvangt u van ons geen narekeningen. Via een (online) bezichtiging kunnen onze professionals een realistische inschatting maken. Een totaalofferte bevat ook eventuele extra werkzaamheden als dat nodig is. Ons team staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of vraag direct, geheel vrijblijvend, een offerte aan via het aanvraagformulier.

Aanpak

Een zorgkamer ontruimen, hoe gaat dat traject in zijn werk?

De zorgkamer ontruimen is een praktische klus maar vraagt wel de nodige zorgvuldigheid, planning en delicate uitvoering. Het ontruimen van een zorgkamer in een verpleeghuis na overlijden is een vervelend afleidend project van de andere zaken waar u liever uw tijd en energie in stopt. Zo moeten de spullen worden uitgezocht en moet u een manier vinden om de inboedel te verwijderen. Dit kan stressvolle situaties geven vanwege de emotionele lading en tijdsdruk van het verzorgingshuis. Door de ontruiming uit te besteden aan een professioneel ontruimingsbedrijf maakt u voor uzelf tijd en ruimte vrij om bezig te gaan met de andere, belangrijkere zaken, rondom de situatie. Hieronder geven wij u diverse tips om dit traject zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Voor het traject is het belangrijk om eerste een inventarisatie te maken van alle aanwezige spullen. Denk hierbij aan alle persoonlijke eigendommen, kleding, de inboedel en zaken die voor u een grote emotionele waarde kunnen hebben. Door deze lijst kunt u het beste met andere partijen afstemmen wat zij graag willen en heeft u snel duidelijk welke spullen overblijven waar een oplossing voor moet komen. Het is daarna belangrijk om, binnen de korte termijn, met de betrokken partijen af te stemmen wie de gewenste spullen wanneer op kan halen. Het feitelijk leeghalen van de kamer is daarmee begonnen.

Werkwijze van ontruimt.nl
PROVK-garantie keurmerk

Betrouwbaar

PROVK-garantie keurmerk

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij op basis van onderstaand PROVK-garantie keurmerk. Zo weet u waar u op kunt rekenen en leveren wij altijd goed werk voor al onze klanten.