fbpx
4.7/5

Woningontruiming

4.8/5
- Beoordeeld met een 9,8/10
Woningontruiming

Over deze dienst

Onze ontruimers staan voor u klaar

Woningontruimingen zijn omslachtige en grote projecten. Het kan gaan om een vrijstaand huis, een twee-onder-een-kapwoning of een rijtjeshuis. Ieder project heeft zijn eigen uitdagingen en verschillende oplever voorschriften. Op deze pagina leest u alle informatie over het uitvoeren van het project. Hiervoor beschreven we al de verschillende type woningen die er bestaan, maar deze kunnen ook weer een andere indeling of bijgebouwen hebben. Naast deze punten zijn er ook andere factoren die meespelen voor een antwoord op de vraag: ‘Wat gaat een woningontruiming kosten?’. Een woning kan slecht bereikbaar zijn, naast de woning kan er nog een volle tuin of volle schuur/garage aanwezig zijn maar de hoeveelheid afval in de woning is ook snel onoverzichtelijk. Met onze ervaring willen wij u op deze pagina zo goed mogelijk informeren over de uitdaging die op u wacht.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier (korte versie)
Onze klantbeloften
Direct contact

Voor meer informatie kunt u ons ook bereiken op: 033-2035009 of e-mail naar info@ontruimt.nl.

Oplevergarantie
Oplevergarantie bij de ontruiming

Reviews van onze klanten

Overzichtelijke aanpak

Woningontruiming op de juiste manier

Een woningontruiming is een project met veel haken en ogen. Zoals hiervoor al beschreven zijn ver veel verschillende aspecten die bij de ontruiming komen kijken. Naast de woning zelf kan er sprake zijn van een garage, een schuur en een tuin die leeg moeten. Dit komt boven op de variërende grootte van de woning. De allereerste belangrijke stap bij een ontruiming is een inventarisatie van de klus. Zijn er persoonlijke eigendommen die u graag nog wilt behouden? Wij adviseren om deze eerst uit de woning te halen zodat er bij de ontruiming geen verwarring ontstaat over de aanwezige spullen. Het verwijderen van de spullen is namelijk een onomkeerbaar proces. Zodra duidelijk is welke spullen in de woning en dergelijke achterblijven is er een inventarisatie van de grote spullen nodig. Deze zijn leidend op de vraag hoeveel afval er uit de woning komt. Bekijk ook altijd of de grote spullen nog waarde hebben en als tweedehands verkocht kunnen worden. Mogelijk zijn er ook goede doelen, zoals een kringloopwinkel, geïnteresseerd in de spullen.

De volgende stap is het regelen van de juiste materialen. Denk aan veiligheidsmateriaal, vuilniszakken, bakken/manden, hondjes en een steekwagen. U kunt nu beginnen met het ontruimen. Haal eerst alle kasten leeg. Probeer het afval zo veel mogelijk te scheiden, een tip is om eerst (online) informatie in te winnen over hoe u het afval moet aanbieden bij de gemeentestort. Zo kunt u hier bij het sorteren van het afval rekening mee houden. Wees u wel bewust van de eventuele emotionele lading die er op de spullen ligt in de situatie. U kunt ook professionele ontruimers uw huis leeg laten halen. Zou kunnen objectiever met de situatie omgaan wat u veel tijd en energie kan schelen. Daarover, en ook over de kosten, later meer.

Nu u alles in de woning geprepareerd heeft voor de ontruiming komt u bij de volgende stap. Het afvoeren van alle spullen. Dit kan op twee manieren. U kunt via een afvalbedrijf een afvalcontainer bestellen of een (grote) bus huren om het afval mee weg te brengen. We bespreken eerst de eerste optie, het bestellen van een afvalcontainer. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke afvalcontainer u moet bestellen. Loop vooraf een ronde door de woning en schrijf op wat er weg mag. Aan de hand daarvan kunt u de beste afvalcontainer uitzoeken, want deze containers worden op een bepaalde afvalstroom verstrekt. Let ook goed op welke zaken er niet in de afvalcontainer mogen. Hiervoor kunt u een (hoge) boete krijgen. Houd er daarom rekening mee dat u naast de afvalcontainer vaak nog een bus nodig heeft om de zaken weg te brengen die niet in de afvalcontainer mogen. De tweede optie is een (grote) bus huren om het afval zelf weg te brengen. Door uw onderzoek bij de gemeentestort weet u op welke wijze/in welke soorten u het afval aan moet bieden. Het meest tijdsefficiënt is om daar rekening mee te houden bij het indelen van de bus. Zo kunt u de bus naar een afvalstroom toerijden en daar de lading lossen. Zo voorkomt u onnodige reisbewegingen binnen het terrein. Denk er ook om dat deze optie relatief meer tijd kost dan de optie van de afvalcontainer omdat u het afval vaker in uw handen heeft.

Nadat u deze stappen heeft doorlopen is de ontruiming met succes afgerond. Mogelijk moet u ook nog de vloer of andere zaken verwijderen in de woning. Hier heeft u nu alle ruimte voor. Inventariseer ook goed wat de opleverafspraken zijn bij uw verhuurder of de kopers van de woning.

Of bel 033-2035009

Overzichtelijk

Kosten woningontruiming

Woningontruimingen zijn er in verschillende groottes en geen ontruiming is hetzelfde. Maar wat gaat een huis ontruimen kosten? Eerder gaven we al aan dat de prijs van een ontruiming door meerdere factoren wordt bepaald. De hangt onder andere af van de hoeveel spullen in de woning die ontruimt moeten worden, de bereikbaarheid van de woning, de termijn, afvalstortkosten en eventuele aanvullende werkzaamheden. Hieronder in de afbeelding geven wij u een indicatie van de meest gemiddelde prijzen. Afhankelijk van de factoren die hiervoor zijn genoemd kan u meer bij de linker pijl of meer bij de rechter pijl in de buurt zitten.

Het huis leeg laten halen kan heel interessant zijn. Het is een ingewikkeld project met veel verschillende facetten. Door emoties die bij een ontruiming aanwezig kunnen zijn wordt het ook vaak een lastig proces. Mogelijk bent u daarom veel tijd kwijt aan de ontruiming. Oude spullen kunnen veel herinneringen oproepen die het proces lastig kunnen maken. Wij kunnen als professioneel ontruimbedrijf hier een professionele afstand bewaren. Wij zijn uiteraard betrokken met de situatie en letten daarom dan ook altijd op bij de ontruiming. Zaken met potentiële emotionele waarde die wij tegenkomen worden dan ook apart gezet en aan u overgedragen.

Kosten woningontruiming

* De gemiddelde prijzen van een huis ontruimen.

Werkzaam in heel Nederland

Werkzaam in heel nederland

Welke regio’s zijn wij werkzaam?

Wij voeren woningontruimingen uit door heel het land. Van Groningen tot Maastricht of van Middelburg tot Enschede. Er is geen regio waar wij niet komen. Wij zijn gevestigd in Amersfoort, waardoor de regio Utrecht voor ons als een thuiswedstrijd voelt, maar voeren onze diensten natuurlijk altijd op locatie uit. Coördinator Dani zegt altijd: ‘De woningen komen nooit onze kant op 😉’. Of u nu in het westen woont, zoals in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, of in het oosten zoals Nijmegen, wij staan voor u klaar. Wij rekenen geen voorrijkosten en dankzij de moderne communicatiemiddelen bieden wij ook de mogelijkheid om een bezichtiging op afstand te doen. Zo vragen wij bijvoorbeeld om foto’s of een video van de situatie en ontvangt u op basis daarvan een vrijblijvende offerte. Geen enkele regio of stad is hetzelfde, maar dankzij onze jaren aan ervaring en maatwerkoplossingen zijn smalle en drukke straten of lange afstanden geen probleem.

Aanpak

Hoe wij werken

Wij werken in tegenstelling tot veel andere partijen met totaaloffertes. Wij bieden u een vrijblijvende offerte op basis van een (online) bezichtiging. Via beeldmateriaal of een bezichtiging op locatie maken wij een inschatting van de opdracht inclusief de afvalstortkosten. Deze nemen wij mee in de offerte. Vallen deze kosten hoger uit? Dan zijn die voor ons en ontvangt u geen narekening. Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over het proces? Ons team staat voor u klaar.

Werkwijze van ontruimt.nl
PROVK-garantie keurmerk

Betrouwbaar

PROVK-garantie keurmerk

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij op basis van onderstaand PROVK-garantie keurmerk. Zo weet u waar u op kunt rekenen en leveren wij altijd goed werk voor al onze klanten.