fbpx
4.7/5

Huis ontruimen na overlijden

4.8/5
- Beoordeeld met een 9,8/10
Huis ontruimen na overlijden

Over deze dienst

Onze ontruimers staan voor u klaar

Een huis ontruimen na overlijden. In de hectische en emotionele periode van een overlijden moeten er veel zaken geregeld worden. Hierbij wordt niet meteen aan het ontruimen van het huis gedacht. Toch is dit een zwaar en emotioneel project in een lastige tijd. Tijdens het ontruimen het huis komen er veel herinneringen naar boven die erg dierbaar kunnen zijn. De fysieke inspanning gaat dus gepaard met veel emotionele lading, wat het toch een heel lastig proces maakt.

Het kan in dit soort situaties wenselijk zijn om een ontruimingsbedrijf in te schakelen die een huis ontruimen na overlijden. Op die manier hoeft u alleen afspraken te maken met het ontruimbedrijf over bijvoorbeeld de oplevering of schenking van spullen uit het huis. Wij kunnen u volledig ontzorgen in deze periode en klaren de klus snel & vakkundig.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier (Woningontruiming pagina)
Onze klantbeloften
Direct contact

Voor meer informatie kunt u ons ook bereiken op: 033-2035009 of e-mail naar info@ontruimt.nl.

Oplevergarantie
Oplevergarantie bij de ontruiming

Reviews van onze klanten

Overzichtelijke aanpak

Huis ontruimen na overlijden, wie is er verantwoordelijk?

Na een overlijdensgeval zien wij vaak in de praktijk dat dit een vraag is die speelt bij de nabestaanden. Wie moet het huis leeghalen? En in het geval van bijkomende kosten, wie is er dan verantwoordelijk? Het korte antwoord op voor deze beide vragen is dat de erfgenamen verantwoordelijk zijn. In het geval dat er geen testament opgesteld is zal gevolg worden gegeven aan het wettelijk erfrecht. Volgens de Nederlandse wet betekent dit dat alleen geërfd wordt door de echtgenoot, een geregistreerd partner of de bloedverwanten. Is er sprake van een testament? Dan is die leidend en staat daar in wie erfgenaam is en daarmee de verantwoordelijkheid van een leeg huis draagt.

Verwerping of aanvaarding van de nalatenschap

Het verwerpen of aanvaarden van een nalatenschap komt in de praktijk meer voor dan dat mensen denken. Het kan zijn dat de overleden persoon een slechte band met de nabestaanden of veel schulden had. Als dit het geval is kan een nabestaande kiezen om de nalatenschap te aanvaarden of te verwerpen. Dit komt dan door de financiële kwestie of de negatieve emoties rondom het overlijden vanwege de slechte band. Het huis ontruimen na overlijden wordt dan ook niet de verantwoordelijkheid van de persoon die de erfenis verwerpt.

Huis ontruimen na overlijden, wat te doen met de spullen?

Een huis ontruimen na overlijden is een tijdrovende en vooral emotionele taak. Het is ook belangrijk om het project zorgvuldig aan te pakken. Wij geven dan ook graag wat tips/overwegingen voor de spullen die uit de woning verwijdert moeten worden:

  1. Inventariseer de inboedel. Maak een onderscheid tussen waardevolle spullen, spullen met veel emotionele waarde en alle restanten. Zo heeft u een duidelijk overzicht en het is wijsheid om per categorie ook anders met de spullen om te gaan. Zo kunt u waardevolle spullen verkopen, binnen de nabestaandenkring afspraken maken over de spullen met de emotionele waarde en heeft u een duidelijk overzicht van alle overige spullen.
  2. Maak een verdeling naar de wens van de overleden persoon. In het testament of via een andere weg kan een verdeling vastgelegd zijn van de spullen uit het huis. Zorg dat u deze verdeling goed duidelijk in kaart heeft gebracht, dit voorkomt namelijk problemen in het ontruimingstraject.
  3. De spullen die u heeft geïnventariseerd kunnen op verschillende manieren uit de woning worden gehaald. Denk aan een verkoopmoment, dus een vast moment waarop iedereen de spullen af kan halen die verkocht zijn. Zo voorkomt u onnodige reisbewegingen naar het huis. Een andere optie is het doneren van spullen. Goede doelen, kerken of scholen kunnen nog veel baat hebben bij de spullen. Wij kunnen dit ook voor u doen via onze partners. Zo krijgen spullen die dat verdienen een tweede leven.

Praktische tips

Naast de spullen zijn er ook andere omstandigheden die relevant zijn voor het project. Voor deze omstandigheden geven wij u ook graag diverse tips:

  1. Blijf altijd zo veel en goed mogelijk in overleg met de nabestaanden. Dit is in lijn met de tips hiervoor over de spullen maar dit gaat verder dan alleen dat. Binnen de kring van nabestaanden heeft iedereen zijn eigen manier van het omgaan met het verlies en het afsluiten van een emotioneel traject. Het kan zijn dat iemand graag nog door de woning wilt lopen voor een laatste keer, stem dit goed af aangezien een ontruiming een onomkeerbaar proces is.
  2. Betaal de ontruiming vanuit de erfenis. Dit kunt u het beste bespreken met de executeur van de erfenis. Zo worden alle kosten voor de verdeling betaald. Dit zorgt er voor dat u geen rekening hoeft te betalen uit uw eigen middelen.
  3. Maak een duidelijke inventarisatie bij de makelaar of verhuurder voor het opleveren van het huis. Dit kunt u dan direct met ons afstemmen voor de oplevering. Dit voorkomt onnodig schakelen met diverse partijen, zo heeft u meer tijd voor wat echt belangrijk is in die lastige periode.

Of bel 033-2035009

Overzichtelijk

Huis ontruimen na overlijden kosten

Het lastige project in een turbulente tijd is van zichzelf al lastig genoeg. Deze klus kunt u ook aan een professioneel ontruimingsbedrijf uitbesteden. De vraag is dan natuurlijk wat gaat een huis ontruimen na overlijden kosten? Geen ontruiming is hetzelfde en ze zijn er in veel verschillende groottes. Dit wordt door diverse factoren bepaald. De factor die de prijs bepalen zijn de hoeveelheid spullen in de woning, de termijn waarbinnen het huis ontruimt moet worden, de bereikbaarheid van het huis en de totale afvalstortkosten. In de afbeelding hieronder ziet u een indicatie van de gemiddelde kosten. Op basis van de hiervoor genoemde factoren kan de prijs meer bij de pijl aan linkerkant of aan de rechterkant zitten.

De aanwezigheid van emoties tijdens een ontruiming kan het proces vaak ingewikkeld maken. Het kan zijn dat u aanzienlijke tijd besteedt aan de ontruiming vanwege de sterke emotionele banden die oude spullen kunnen oproepen. Als professioneel ontruimingsbedrijf zijn we in staat om een professionele afstand te bewaren bij dit proces. Hoewel we ons bewust zijn van de gevoelige situatie, zorgen we er altijd voor dat we de ontruiming met zorg uitvoeren. Wanneer we items tegenkomen die mogelijk een emotionele waarde hebben, scheiden we ze en dragen we ze aan u over.

Kosten

* De gemiddelde prijzen van een huis ontruimen na overlijden.

Aanpak

Hoe wij werken

In tegenstelling tot veel andere bedrijven, stellen wij totaaloffertes beschikbaar. Wij verstrekken u een vrijblijvende offerte na een (online) bezichtiging. Gebaseerd op de beelden of een bezoek ter plaatse, maken we een schatting van de opdracht, inclusief de kosten voor afvalverwerking, die we opnemen in de offerte. Als deze kosten hoger uitvallen dan geschat, zijn die kosten voor onze rekening en zult u geen extra rekening ontvangen. Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over het proces? Ons team staat voor u klaar.

Werkwijze van ontruimt.nl
PROVK-garantie keurmerk

Betrouwbaar

PROVK-garantie keurmerk

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij op basis van onderstaand PROVK-garantie keurmerk. Zo weet u waar u op kunt rekenen en leveren wij altijd goed werk voor al onze klanten.