fbpx
4.7/5

Vloerbedekking of tapijt verwijderen

4.8/5
- Beoordeeld met een 9,8/10
Vloerbedekking of tapijt verwijderen

Over deze dienst

Onze ontruimers staan voor u klaar

Vloerbedekking verwijderen is een specialistische klus, dit vraagt de nodige precisie en juiste technieken om het gewenste resultaat te krijgen. Dit proces kan vaak erg tegenvallen. Er komt veel rotzooi bij kijken, het kost veel moeite en moet vaak gebeuren als u al veel energie kwijt bent aan bijvoorbeeld het leeghalen van de betreffende ruimtes. Onze ervaren vakmensen voeren deze werkzaamheden vaak uit, bijvoorbeeld in combinatie met een appartement ontruiming waarbij de vloer kaal opgeleverd moet worden aan de verhuurder. Wij zijn dan ook bekend met vele verschillende soorten (onder)vloeren. Wij kunnen vaak het tapijt verwijderen binnen een dagdeel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier (korte versie)
Onze klantbeloften
Direct contact

Voor meer informatie kunt u ons ook bereiken op: 033-2035009 of e-mail naar info@ontruimt.nl.

Oplevergarantie
Oplevergarantie bij de ontruiming

Reviews van onze klanten

PROVK-garantie keurmerk

Betrouwbaar

PROVK-garantie keurmerk

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij op basis van onderstaand PROVK-garantie keurmerk. Zo weet u waar u op kunt rekenen en leveren wij altijd goed werk voor al onze klanten.

Overzichtelijke aanpak

Hoe verloopt het proces?

Het verwijderen van tapijt kan vaak een tijdrovende en lastige klus zijn. Dit komt vooral door de bevestiging van het tapijt. Dit is vaak stevig bevestigd met tapijtgrijpers of lijm. Het losmaken vereist dan veel kracht en precisie. Het wordt dan ook altijd aangeraden om met goed gereedschap aan de klus te beginnen. Dankzij die gereedschappen en met de juiste technieken kan het tapijt eenvoudiger en sneller worden verwijderd. De kans op beschadigingen aan de ondervloer wordt dan ook minimaal. Voorbeelden van handig gereedschap zijn een stanleymes (specifiek met een haakmesje), een tapijttrekker (ook wel tapijtklauw genoemd) of een mechanische tapijtstripper. Dit gereedschap maakt de klus vaak wat eenvoudiger, maar kan u alsnog veel tijd en energie kosten. Het is een fysieke uitdaging omdat er vaak op de knieën gewerkt moet worden. Het meest eenvoudige is om banen te snijden. Deze kunnen het beste maximaal een halve meter breed zijn. Gaat het om oude vloerbedekking of tapijt dat al lang geleden vastgelijmd is? Dan is dat over het algemeen relatief eenvoudig los te trekken. Zodra u de stroken los heeft gehaald kunt u deze eenvoudig oprollen om ze af te voeren. Door de rollen vast te plakken met duct tape voorkomt u dat deze weer uitrollen en kunt u ze gemakkelijk verplaatsen of vervoeren. Het is meestal zo dat men na het tapijt verwijderen lijm aantreft. Dit is het meest uitdagende aspect van de hele klus. Zeker wanneer de lijm nog relatief kortgeleden is aangebracht. Lijmresten verwijderen kan op verschillende manieren worden aangepakt, waarvan we de twee meest gebruikte hier benoemen. De meest gebruikte methode is het gebruik van een lijmverwijderaar die de lijm oplost, waardoor het mogelijk is om de lijm gemakkelijker met een plamuurmes weg te halen. Er bestaan ook mechanische methoden, zoals het gebruik van een schraper of schuurmachine. Deze zijn ook erg effectief maar vereisen meer inspanning en brengen vaak ook meer kosten met zich mee. Bij de keuze voor een methode is het belangrijk om rekening te houden met de soort ondervloer die er onder ligt. Zo kunt u beschadigingen voorkomen. Het is ook erg belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals onder andere het gebruik van handschoenen, een mondmasker en veiligheidsbril. Zo minimaliseert u de blootstelling aan (chemische) stoffen. Het is altijd belangrijk om van tevoren goed in kaart te brengen hoe de klus afgerond moet worden voor de nieuwe vloer. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de benodigde werkzaamheden. Een voorbeeld hiervan is de hoeveelheid lijmresten die u dient te verwijderen. Mogelijk dat dit maar in kleine mate nodig is vanwege een egalisatie in de vervolgfase.

Vloerbedekking van een trap verwijderen

Het verwijderen van tapijt van de trap is veel meer precisiewerk en kan veel meer tijd en energie kosten. Vloerbedekking verwijderen van een trap is veel ingewikkelder, omdat het vaak veel beter vast zit. Zo kan het voorkomen dat vloerbedekking in een ruimte alleen op de randen of misschien zelf alleen op de hoeken is vastgelijmd. Dit kan ook vastgemaakt zijn met tapijtgrijpers op de randen waardoor het relatief eenvoudig losgetrokken kan worden. Bij een trap is dit normaal gezien niet het geval. Vanwege de veiligheid wordt dit altijd stevig vastgemaakt met bijvoorbeeld lijm, spijkers of nietjes. Het begint met het lossnijden van alle randen door middel van een stanleymes. Bij deze stap dient u al voorzichtig te werk te gaan om schade aan de traptreden en stootborden te voorkomen. Daarna kunt u de stroken weer het beste in kleinere delen snijden. Dit maakt het makkelijker om het tapijt los te trekken. Ook in dit geval geldt dat het tapijt wat al lang op de trap zit vaak makkelijker kan worden losgetrokken. Het hetzelfde gereedschap als die wij eerder hebben benoemd kan de klus snel eenvoudiger worden. In het geval dat de lijm nog sterk is en u de vloerbedekking of hardnekkige lijmresten niet verwijdert krijgt kunt u ook hier weer het beste lijmverwijderaar gebruiken. De lijm wordt dan opgelost waardoor het makkelijker is om zowel de vloerbedekking als lijmresten te verwijderen. Het komt ook voor dat er een combinatie van bevestigingsmaterialen wordt gebruikt, bijvoorbeeld het vastlijmen van het tapijt en de naden worden dan ook vastgeklikt met nietjes. Bij het verwijderen van de vloerbedekking kan het zijn dat een groot gedeelte al meekomt, maar er kan ook een (groot) deel achterblijven. Het is dan belangrijk dat u alle treden zorgvuldig naloopt op achtergebleven bevestigingsmateriaal om ervoor te zorgen dat alle treden vrij zijn van de resten voor de nieuwe vloer. Ook voor dit proces bevelen wij sterk aan dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van handschoenen, oogbescherming en mondmaskers. Er kunnen tijdens het werk chemische dampen of een grote hoeveelheid stof vrijkomen. Het gebruik van een stofmasker en handschoenen wordt sterk aanbevolen om jezelf te beschermen tegen stof en chemische dampen. Werk in een goed geventileerde ruimte om inademing van stof en chemicaliën te minimaliseren. Na het verwijderen van alle resten, is het raadzaam de trap grondig te reinigen en, indien nodig, te schuren om een glad en schoon oppervlak te krijgen voor eventuele nieuwe bekleding of afwerking.

Of bel 033-2035009