fbpx
4.7/5

Schoonmaak vervuilde woning

4.8/5
- Beoordeeld met een 9,8/10
Schoonmaak vervuilde woning

Over deze dienst

Onze ontruimers staan voor u klaar

De schoonmaak van een vervuilde woning kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk daarbij aan langdurige verwaarlozing zoals het laten ophopen van afval door persoonlijke omstandigheden van de bewonder. Wij komen geregeld in situaties terecht waarbij een verhaal gedeeld wordt over een samenloop van omstandigheden waardoor (de soms schrijnende) situaties zijn ontstaan. Voor een oplossing zijn vaak specifieke kennis en vaardigheden vereist voor een systematische aanpak van het probleem. Hieronder gaan we in op de verschillende aspecten die komen kijken bij de schoonmaak van een vervuilde woning. Denk hierbij aan de stappen, de uitdagingen en de voordelen van een professioneel bedrijf inschakelen voor dit soort uitdagingen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier (korte versie)
Onze klantbeloften
Direct contact

Voor meer informatie kunt u ons ook bereiken op: 033-2035009 of e-mail naar info@ontruimt.nl.

Oplevergarantie
Oplevergarantie bij de ontruiming

Reviews van onze klanten

PROVK-garantie keurmerk

Betrouwbaar

PROVK-garantie keurmerk

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij op basis van onderstaand PROVK-garantie keurmerk. Zo weet u waar u op kunt rekenen en leveren wij altijd goed werk voor al onze klanten.

Wat is een vervuilde woning?

Met een vervuilde woning boelen wij een woning die niet meer aan de basisnormen van leefbaarheid en hygiëne voldoet. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals lichte vervuiling door ophoping van stof en vuil maar ook extremere gevallen. Extreme gevallen zijn de situaties waarin de woning praktisch onbewoonbaar is geworden en een schoonmaak van de woning echt nodig is. Dat de woning onbewoonbaar is kan komen door grote hoeveelheden schimmel en afval waardoor ongedierte wordt aangetrokken. Dit zijn enkele voorbeelden van gezondheidsrisico’s die daar invloed op hebben. De leefomstandigheden verslechteren dan over het algemeen steeds verder, omdat de bewoners niet in staat zijn de situatie aan te pakken en op te lossen.

Een bij ons erg bekende vorm van een vervuilde woning is hoarding. Dit is een aandoening waarbij mensen een onvoorstelbare hoeveelheid spullen verzamelen en niet in staat zijn deze weg te gooien. Spullen worden dan vaak (letterlijk) tot aan het plafond verzameld. De woning ondergaat daardoor een negatieve metamorfose waardoor ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dit kan op twee manieren. Basisvoorzieningen, zoals het sanitair en de keuken, kunnen onbruikbaar worden waardoor de leefomstandigheden schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een andere mogelijkheid is het opstapelen van spullen waardoor grote stapels spullen kunnen omvallen. Stof, vuil en schimmel kunnen zich ook in grote hoeveelheden ophopen bij een langdurig gebrek aan onderhoud en schoonmaak in de woning. Dit maakt het ook gevaarlijk voor uw persoonlijke gezondheid om de situatie op te lossen.

Stappen bij de schoonmaak van een vervuilde woning

Het project om een vervuilde woning schoon te maken is erg intensief en niet zonder gevaren. Hieronder leest u in welke fasen u dit project het best aan kunt pakken. Zo minimaliseert u de risico’s en verloopt het traject ook zo soepel mogelijk.

Fase 1: Voorbereiding en inventariseren

We beginnen meteen met de belangrijkste fase. Het is van groot belang om een grondige inspectie in de woning uit te voeren, zodat u een goed overzicht krijgt van de hoeveelheid en uitdagingen voor bijvoorbeeld de oplevering aan de verhuurder. Tijdens deze fase inventariseert u de hele woning en dienen alle ruimtes geïnspecteerd te worden. Hierbij dient u te kijken naar de hoeveelheid afval/vervuiling en om welke soorten afval en vuil het gaat. Met deze informatie kunt u bepalen welke reinigingsmethoden en materialen nodig zijn voor het schoonmaken van de woning. Dit is van groot belang om uw eigen gezondheid, die van andere aanwezigen en medebewoners te beschermen. Een bekend voorbeeld zijn persoonlijke beschermingsmiddelen zoals beschermende kleding, maskers en handschoenen. Zo voorkomt u direct contact met gevaarlijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. In deze fase is het ook belangrijk om praktisch naar de situatie te kijken. Gaat het om een grote hoeveelheid afval? Maak dan een plan hoe u dit af kunt voeren. Neem bijvoorbeeld contact op met afvalverwerkingsbedrijven voor een afvalcontainer of stortingsmogelijkheden op de plaatselijke afvalstort. In uw plan krijgt u dan een goed overzicht van de werkzaamheden, het proces en de benodigde materialen voor een geslaagde uitvoering.

Fase 2: Verwijderen van het afval

Dit is de eerste fase voor het uitvoeren van het plan dat we, zoals beschreven in fase 1, hebben opgesteld. Het begint met al het zichtbare afval uit de woning te verwijderen. Dit begint met het sorteren van het afval en daarna het afvoeren van grote objecten zoals meubels, vuilniszakken en meer. Over deze fase kunt ook meer lezen op onze pagina over een woningontruiming waarin wij deze fase van het proces wat uitvoeriger bespreken. Door het verwijderen van het afval ontstaat er meer ruimte voor de volgende fase, namelijk de schoonmaak.

Fase 3: Reiniging en desinfectie

De derde en laatste fase is het reinigen en desinfecteren van de vervuilde woning. Na het verwijderen van al het afval komen steeds meer delen van de woning bloot te liggen waardoor het mogelijk nodig is het eerder gemaakte plan aan te vullen of bij te stellen. U kunt verrassingen tegenkomen die u door al het afval niet heeft kunnen zien. Bij het schoonmaken van de woning moet u denken aan de vloeren, muren, plafonds en alle andere oppervlakten in de woning die u met geschikte schoonmaakmiddelen kunt schoonmaken. Voor vlekken en schimmels is het belangrijk om gespecialiseerde reinigingstechnieken te gebruiken voor een grondige aanpak. Denk hierbij aan professioneel materiaal zoals industriële stofzuigers en stoomreinigers.

De woning lijkt nu op het eerste oog schoon maar het is zeer belangrijk om ook een desinfectie uit te voeren. Hiermee kunnen schimmels, urine of fecaliën worden verwijderd die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is van groot belang om goede desinfectiemiddelen te gebruiken zodat virussen, bacteriën en andere schadelijke micro-organismen geëlimineerd kunnen worden. Het is belangrijk dat alle ruimtes en oppervlakten zorgvuldig worden behandeld. De sanitaire voorzieningen zijn vaak de grootste uitdaging. Houd er ook rekening mee dat u de luchtkanalen en het ventilatiesysteem in de woning waarschijnlijk schoon moet maken. Ook hier kunnen zich stoffen bevinden die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Of bel 033-2035009